Online Regnskabsprogram – Hvorfor vælge et online regnskabsprogram?

Online regnskabsprogrammer har mange gode ting med sig.  Der er mange faktorer som peger positivt i retning af, at have sit regnskab liggende online, hos et online regnskabsprogram. Online regnskabsprogrammer er i de senere år vækstet i både ud og indland. Grunden til den store vækst hos de online regnskabsprogrammer, skal findes ved flere sammenhæng. Der er nu flere faktorer som tidligere hev en modsat retning, af online regnskabsprogrammer, som nu også begynder at pege positivt hen imoed at anvende et online regnskabsprogram.

Online regnskabsprogrammer har dogikke altid været her. Det har i rigtig mange år, været et monopol baseret område for revisorer og tunge regnskabsprogrammer, at styre selv de mindre virksomheders regnskaber. Regnskabsprogrammerne har simpelthen været for komplicerede, for en normal og ikke regnskabs uddannet person,at finde rundt i. Selv højt uddannede revisorer, kunne have svært ved at finde rundt i de store systemer. Dette medførte at tiden for udarbejdelse af et regnskab, blev lang og værst af alt, dyr for virksomhederne. – Altså værst for de små, hvor pengene er ligeså.

Det har før de online regnskabsprogrammers indtog, ikke været usædvanligt for en revisor kunne tage mellem 40.000 – 50.000 for udarbejdelse af et regnskab hos en mindre virksomhed, samt at varetage bogføringen af bilag. Dette er bl.a. grundet tiden der skulle bruges til at udarbejde regnskabet, i et ikke online baseret og ikke logisk tænkende regnskabsprogram. Men et ikke konkurrencepræget område, er nok også en stor del af forklaringen. Når  der ikke findes en konkurrent(er) til gamle systemer, som der f.eks. gør nu i et online regnskabsprogram, vil disse gamle regnskabsprogrammer, sidde tungt på markedet indtil en konkurrent findes. – Og det gør de heldigvis nu.

Online Regnskabsprogrammer til de små virksomheder

Det er i særdeleshed de små virksomheder, som har gavn af den konkurrence regnskabsprogrammerne nu til dages er ude i. Og særligt den konkurrence der finder sted hos de online regnskabsprogrammer. Det er nemlig de små virksomheder som nu får de penge tilovers i deres virksomheder, der tidligere har måttet betales til deres revisor. Disse penge kan nu bruges til at udbygge deres virksomhed og skabe mere vækst samlet set, vha. et billigt online regnskabsprogram.

Vækst er stort set altid en god ting, og med flere penge til mindre virksomheder, kan konkurrencen opretholdes. Derved kan vi skabe mere vækst, som igen er med til at holde konkurrencen i gang, og således vil det fortsætte. Der er altså flere gode følger ved de mange online regnskabsprogrammer, og det er ikke kun brugerne af disse som drager gavn. Det kommer i sidste ende forbrugerne (de handlende) til gode. Når en mindre virksomhed kan tilbyde de samme produkter som en større virksomhed, og måske endda er villig til at tilbyde dem en smule billigere, vil dette komme den prisbevidste forbruger til gode.

Hvorfor er online regnskabsprogrammer så gode – Hvad er humlen?

I et online regnskabsprogram, har man alt sit regnskab, alle sine bilag, alle sine salg og hos nogle online regnskabsprogrammer, har man endda også alle sine kunder liggende online i systemet. Dette betyder for det første, at man ikke skal tænke over hvad der vil ske hvis computeren går ned. Det vil nemlig ikke have indflydelse på noget som helst. Du logger blot ind fra en anden computer, og voila, dit regnskab er der stadig, takket være dit online regnskabsprogram.

En anden ting som gør online regnskabsprogrammer attraktive og essentielle for mindre virksomheder, skal findes i brugervenligheden. Ved at konkurrencen er så høj imellem de online regnskabsprogrammer, er kampen ikke blot om at have flest muligheder/moduler. Konkurrencen er også om at have et brugervenligt regnskabsprogram, som vil falde i god jord hos de fleste. Den balance er ikke nem at finde, da det er yderst individuelt hvordan der ses på et regnskabsprogram ift. brugervenlighed.

Online regnskabsprogrammer er ofte udviklet af iværksættere der sætter alt ind for at skabe rammerne og de bedste forudsætninger for netop deres system. Der bliver hele tiden tænkt nye tanker og mulighederne er mange, i tankerne hos iværksætterne. Vi har derfor med sikkerhed ikke set det sidste nye online regnskabsprogram endnu. Der vil komme mange nye online regnskabsprogrammer i fremtiden og de innovative ideer vil kun vokse og gøre mulighederne for virksomhederne større.

Udarbejdelse af årsregnskab i et online regnskabsprogram.

Udarbejdelsen af et regnskab har før tiden med online regnskabsprogrammer, alle dage været et af de sværeste punkter for en virksomhed selv at gøre. Det har derfor været her hvor man overlod alle tal og bilag til sin revisor og betalte den pris det kostede at få udarbejdet regnskabet på baggrund af disse. Dette galt for næsten alle virksomheder. Selv de virksomheder der trodsede de tunge systemer og enten forsøgte at anvende dem på egen hånd, eller holdte styr på alle deres bilag i en mappe indtil revisor skulle overtage.

De online regnskabsprogrammer, eller i hvert fald et af disse, har nu også fundet løsningen på udarbejdelse af årsregnskab, og endda udtænkt den således at man selv som lille virksomhed kan gøre brug af denne mulighed. Nu kan man med et simpelt værktøj trække alle sine tal ind til at blive omdannet til en regnskabsopstilling der er klar til at aflevere til SKAT. Web-Regnskab har netop fået udviklet denne feature, som kan tilkøbes deres system for under 500 kr. /år. Læs mere her →

Ved at man i et online regnskabsprogram, kan bogføre sine bilag, bygge faktura, holde styr på sit lager samt få udarbejdet hele sit regnskab, stillet op til skat, uden at skulle have en revisor ind over, vil man kunne spare flere tusinde kroner. Ved at man kan spare flere tusinde kroner, vil disse kunne anvendes til vækste forretningen, hvilket er med til at opretholde konkurrencen på alle markeder. Derfor er det en god ting at vi nu har mulighed for at gøre brug af online regnskabsprogrammer.